Skor till morsdag

Hallå, idag är det bara två dagar kvar till morsdag. I vår familj har vi alltid firat morsdag ganska rejält med klappar och grejor. I år har jag inte riktigt kommit på något bra att ge min åldrande moder. Men så slog det mig att vilken kvinna gillar inte skor!

Nu är jag lite sent ut med att köpa in dessa damskor som jag annars hade tänkt beställa över nätet. Så det får bli en vända till stan istället. Frågan är bara vilken typ av skor man skall köpa, det funkar ju inte helt bra med högklackat eller ett par sexiga stövlar till min allt mer åldrande moder :-) Får nog bli ett par lågskor eller någon slags mockasin.

Aja, vi hörs skall bege mig till stan nu!


Fotbollsskandal

Det är katastrofalt att även Sverige skall behöva lida av huliganism. Jag var på plats igår i Malmö för att titta på det heta skånederbyt men tyvärr blev det alltför hett. Jag jublade mig först sönder och samman över att HIF tog ledning med 1-0, tänkte att detta skulle bli en riktigt bra kväll för de blå/röda men så skall idioterna hålla på.

Aja blev till att knäcka ett par öl med gubbarna istället ....

Läs mer om fotbollsskandalen hos aftonbladet.

Varför så svårt att känna lust!

Under många år gick jag som i en slags dimma och tyckte inte att något var riktigt kul. Numera känner jag en ganska stor lust över det mesta här i livet. Jag känner lust, jag till och med stor lust, när jag på min fritid skriver om t.ex. håravfall däremot känner jag olust när jag skall skriva om något studierelaterat.

Varför är det då så svårt att känna lust för mina studier eller för ett vanligt arbete. Jag är fullständigt övertygad om att det finns en högst naturlig och psykologisk förklaring till det hela. Mina föräldrar har alltid värderat arbetet högt, ordspråket "plikten framför allt" eller "kallet framför allt" passar därför ypperligt in på dem. Själv har jag hela mitt liv lagt mig i andra diket, "plikten sist av allt" eller "lek först jobba senare". Jag inser att jag behöver växa upp, arbete behöver inte bara vara en grå plikt men känslomässigt har jag svårt att förstå detta.

Frågan är bara när skall jag bli fri från mitt ständiga trots mot deras livssyn, idag eller imorgon?

Cool spegel!

Tydligen finns det en sjö i Boliva bestående av en massa salt och lite vatten, som under delar av året är som en jättestor spegel. Som jag fattat det är det vattnet och saltkristallerna som tillsamans skapar en spegelreflektion. Hittade lite bilder när jag sökte på sjöns namn Salar de Uyuni på Google, är helt sanslösa bilder! Att man kallar sjön för världens största spegel är fullt förståligt när man ser dessa bilder. Blir till att lägga till ännu en plats till de platser jag ska besöka innan jag dör.


RSS 2.0